Simon Koopman

Boeken

Boeken over iconen uitgegeven door Simon Koopman

Iconen: Apostelen, Evangelisten, profeten en heiligen (€ 39,00)

Boek Iconen: Apostelen, Evangelisten, profeten en heiligenEen gebonden boek met 294 pagina’s waarvan 38 in kleur. Het betreft vertalingen van veel Bijbelteksten bij de Christusiconen in het Grieks en het Kerkslavisch. Ook de tekst rollen en Bijbelboeken bij de Moeder Godsiconen, de apostelen en evangelisten, de profeten en de heiligen met tekst zijn vanuit het Kerkslavisch en klassiek Grieks vertaald naar het Nederlands. Verder staan er van ruim 250 heiligen naamverklaringen en naamvertalingen in Grieks en Kerkslavisch, een hagiografie, kledingvoorschriften, tekeningen en feestdagen vermeld.

Werkboek iconen schilderen ( uitverkocht).

Werkboek iconen schilderen Icoonschilderwerkboek (94 pagina’s met gelijmde rug)  met kleurvoorbeelden en werktekeningen. Achtergronden, symboliek, informatie, techniek, lijm en krijtverhoudingen en ongeveer 30 werktekeningen.  Aan de hand van het werkboek met foto’s wordt de icoonschilder stap voor stap meegenomen en wordt in de algemene icoonschildertechniek (Grieks) een Moeder Gods Hodygitria (zie voorkant boek) geschilderd met verklarende woordenlijst.

Het maken van en werken met VERF, LAK, WAS, POLITOUR (€ 5,=) digitale versie om zelf uit te printen )

Boek over Pigmenten, Hedendaagse en historische pigmentbenamingen, Mengtabel, Oplosmiddelen, Bindmiddelen, Karakter van de kleuren, Schilderuitdrukkingen. (32 pag.)

Icoonplanken maken (€ 5,00)

Werkboek icoonplaken maken Brochure over het verdiepen, belijmen en bekrijten van icoonplanken. Met informatie over bouw en eigenschappen van hout, houtsoorten en plaatmateriaal, dierlijke lijmen en krijt. Lijm- en krijtlijmverhoudingen en tips. Mocht U dit allemaal teveel werk vinden, in diverse maten en vormen worden op deze website bij ‘icoonplanken’ vlakke en verdiepte iconenplanken aangeboden. Deze icoonplanken zijn bedoekt, bekrijt en geschuurd.

Icoontekeningen van de Moeder Gods (€ 10,00) (uitverkocht)

boek Icoontekeningen Moeder Gods Ruim 120 tekeningen van Moeder Godsiconen vindt men in deze map (A5 formaat). Daarbij is de tekst in het Russisch weergegeven, zowel in het Cyrillische schrift als fonetisch en de vertaling in het Nederlands. Een ideale handleiding voor de icoonliefhebber om de iconen van de Moeder Gods te kunnen herkennen en voor de icoonschilders om iconen van de Moeder Gods te kunnen herhalen. Met verklarende woordenlijst en uitleg over de vier hoofdgroepen van de Moeder Godsiconen.

De Kruisicoon (€ 10,00)  (uitverkocht)

Boek De Kruisicoon Beschrijving van de achtkantige Russische kruisicoon, het kruis, mysteriebeeld en formulesymbool en de kruisvorm in het algemeen, met diverse afbeeldingen en 2 voortekeningen. (24 pag.)

Heiligen: van Ambrosius tot Willibrordus (€ 13,50)

24_boek_hei_a_w3.jpg kl

Hagiografie, foto’s, informatie en tekeningen van 34 heiligen waaronder de 3 aartsengelen. (72 pag.)

Centrum van het goddelijk Licht    (€ 13,50)

Iconenboek Centrum van het Goddelijke Licht Uitleg over licht, onzichtbaar – inzichtbaar, kleur, de zeven hoofdgroepen, de zeven bedes van het Onze Vader, de zeven subtiele zintuigen, de Hymne van de Wijsheid Gods, het kruisteken, met 20 afbeeldingen van bijzondere iconen in kleur en diverse tekeningen. (54 pag.)

Losbladige map (A4) met 40 kleurvoorbeelden en 40 werktekeningen over het leven van Jezus Christus. 36,=