Simon Koopman

Icoonschilderen Noord Macedonië 2024/2025

IcoonschildercultuurreisNOORD-MACEDONIE      Tijdens deze 11 dagen zult u, onder leiding van Simon Koopman, in 4 dagen een icoon schilderen in het kloostercomplex Sv. Joakim Osogovski nabij het stadje Kriva Palanka in Noord-Macedonië. De overnachtingen in dit klooster brengt u door in een eigen kamer met douche en toilet. De icoonwijding is vrijdagmiddag ook in dit klooster.    Voorwaarde: U heeft eerder 1 of meerdere iconen geschilderd bij mij of elders en je beschikt over een goede conditie.   Na deze 4 schilderdagen bezoeken we met eigen bus (en chauffeur)  bijzondere steden, musea, kloosters en kerken in NOORD-MACEDONIE.  Tijdens de rondreis heeft iedere deelnemer zoveel mogelijk een eigen kamer in hotels.  Klik op de foto voor een vergroting.

Er is voorafgaand deze reis een bijeenkomst op een zaterdagmorgen (1 juni 10.30 uur) om kennis te maken met elkaar en om iets meer te weten te komen over o.a. het reisprogramma na het schilderen, het land met zijn gebruiken, valuta, het weer etc. en om evt. een icoonplank en voorbeeld uit te zoeken.

Laat van te voren weten op wat voor soort en maat plank u uw icoon graag zou willen schilderen, op deze website staan onder -icoonplanken- waar u evt. een keuze uit kunt maken.  U mag ook uw eigen plank en voorbeeld meenemen om te schilderen

De icoonschilderweek in 2024  (voor maximaal 12 personen) gaat van start op maandag 2 september (heenreis) tot en met donderdag 12 september (terugreis) en staat o.l.v. Jessica Gottenbos (algehele organisatie) en Simon Koopman (icoonschilderen). 

Aanmelden voor Noord – Macedonië:  simonkoopman@quicknet.nl

Er zijn voor 2024 geen plaatsen meer vrij.  Opgeven voor de icoonschilder/cultuurreis in mei of juni 2025 kan al wel….

De kosten zijn rond € 875,= incl. alle maaltijden en overnachtingen, excl. vliegticket, icoonplank. Mocht er geld overblijven, dan wordt dat weer teruggegeven.

 verder – icoonplanken maken ->